Dec 14, 2007

Friday Video and Stuff

Реших да внеса малко ред и дисциплина в този блог. Видео ще се поства само в петък, денят за компютърни игри на децата. Щом те могат, значи и аз мога!



VideoJug: How To Do An Indian Head Massage

Освен масаж на главата, индийският масаж включва рамене и врат. Съвсем между другото, от три месеца се каня да извикам у дома личен масажист. Не, за пореден път няма грам пикантерия тук;) - от майка ми взех телефона на нейна съученичка, която работи като масажистка. Както и да е, догодина.

За индийския масаж научих от финландчето - беше подарил за рождения ден на приятелката си такъв масаж в престижен салон в Хелзинки. Аз одобрих с две ръце, приветствам подаряването на услуги, вместо на вещи.

С него се оказа, че сме родени на една дата и аз много му се кефя. Ето малко trivia, да разберете на какви неща се кефим ние, родените през април, пък дори и с разлика много години и километри:

- той е трети брат, в това има нещо много митологично;
- гаджето му е трета сестра, още по-митологично;
- свири на китара и има домашно студио (финландец е все пак);
- живее в къща край гора и езеро;
- опита се да ме зариби с норвежки блек метъл, но като му казах, че съм християнка, се отказа;
- родителите му са учители, майка му е била директор на селското училище, сега е експерт в Министерството на образованието, а баща му е бил учител на деца със специални образователни нужди, сега е дървар, купил си е трактор за Коледа.
- готви се за седем матури (ylioppilastutkinto);
- когато реторично се зачудих какво ще кажа на децата си като пораснат и поискат iPod, отговори: "каквото ми казаха и моите родители - спечели и си купи." съответно работи от 15-годишен всяко лято, боядисва къщи. (и не, финландските дървени къщи не са изцяло дървени). сега почна работа като касиер в супермаркет, спестява за екскурзия до Амстердам през пролетта;
- като порасне иска да стане или paramedic (братята му работят това), или тонрежисьор;
- един път нямали две седмици ток и домакинството им не усетило кой знае какви сътресения;
- ходи на ски във френските Алпи и на море на гръцките острови. родителите му това лято са посетили и Китай;
- утре е на концерт на Porcupine Tree;
- мисли, че съм лингвистичен гений, защото като пише на фински, тук-таме разбирам:)

5 comments:

Wynche said...

Съгласна за услуги пред вещи!
На брат ми жената е масажистка и имам да си получавам един масаж от нея - подарък за миналата Коледа. Не можах да си го получа навреме поради бременност - макар че тя каза, че имало специални масажни маси за бременни - с вдлъбнатина, в която да си разположиш корема! :)) Ама аз така и не се организирах... И още не съм. Ама ще!


А на финландчето му кажи и че разбираш 2 азбуки! :) Някои много се впечатляват.
Освен това предполагам че и гръцката я разбираш (в смисъл знаеш коя буква как се чете), така че кажи направо 3. Ще го шашнеш.

И последно - "сега почна работа като касиер в супермаркет, спестява за екскурзия в Амстердам през пролетта" -- да живеят всички касиери, които за 4 месеца работа ще спестят като за екскурзия до Амстердам. Също така дърварите, които за Коледа си купуват трактор, а най-паче учителските семейства, които карат ваканциите си на гръцките острови и във френските Алпи.

hazel said...

@ W.
Бе тази масажистка по домовете звучи добре точно по причина организация.

Иначе да, ТОЧНО това исках да кажа;) Обичам да ме разбираш:)

Bla said...

"...живее в къща край гора и езеро..."

Ей за т'ва искрено му завиждам.

hazel said...

@ bla
Честно казано, и аз най-много за това:) Но нали иде реч за страната на хилядата езера, 70% от територията на която са гори, така че гора и езеро са си мейнстрийм обстановка.

Иначе има и минуси - всичко ти е далеч, покрито със сняг, най-близката кръчма е на 10 км, най-близкият клуб - на 20; тъмно, студено, депресиращо-суицидно...;)
Съвсем сериозно, предпочитам българския климат и природа. Много по-разнообразно и красиво, много по-зле поддържано.

Wynche said...

Да, и освен това ние има накъде да се оправим (това с поддържането рано или късно ще се случи), а те нямат (ако не се промени оста на земята).
България - по-перспективната страна! ;)