Dec 20, 2007

All You Dreamers, Keep On Dreaming...

this is an open plea
to the beautiful insanity of your hearts

В една нощ през самотния декември си поръчах три албума от Wizard:

Serj Tankian - Elect the Dead, както обещах. Артът е страхотен.


Deadsoul Tribe - A Lullaby For the Devil. От две години се каня да подкрепя финансово този невероятен музикант - Девън Грейвз, преди това известен с друго име, ама няма да му забелязваме. Заглавието на поста е от задната корица на албума.

Ayreon - The Universal Migrator 1 & 2
. С това прослушах Ayreon и покупката се явява подготовка за закупуването на новия албум, който ще излезе в края на януари и даже съм му сложила банер отдолу на блога. Според мен 01011001 е най-доброто на Ayreon досега, което не е лесно да го заявя, при положение, че всичко, що е Ayreon, винаги ми е било любимо, включително Star One.

Значи... аз нямам кредитна карта, нито се очертава да имам, НО планирах да си направя от новите дебитни карти, за да пазарувам онлайн извън България. Предвид скоростта, с която реализирам планове, дори не съм говорила с банката си за това, най-вече защото разполагаемият ми доход през последната година много намаля. Обаче на сайта за pre-order намерих това:

Outside the Netherlands and no credit card you can sent money by post or you can transfer money to our bank account. Please sent a email if you like to do so.

Как да не се трогне човек. Да взема да пиша ли...:) Бонусът е автограф от Арйен. По-вероятно е обаче да налея пари в българската икономика и пак да си го поръчам оттук. И понеже К. мръхти, че съм буржоазна, защото си купувам музика, да кажа, че това е израз на признателност към хората, които са направили толкова много за мен. Мисля, че да си купиш 2% от музиката, която слушаш, не е повод за хвалба. (Същата сума щях да дам, ако бях отишла на фризьор и козметик, но просто не ми останаха 4 свободни часа за нови кичури и други неща по външния ми вид. Огледалото казва, че все още изглеждам добре за годините си. Като почне да казва друго, ще видя какво ще направя с бюджета за фонд "и аз съм човек":)

А пък докато гледах клиповете The Singers of Ayreon, забелязах ето този тип, Eрик Клейтън. Пее в християнска група с умопомрачителното име Saviour Machine. Cheesy, нали? Мен пък ме кефят, но днес не е петък и няма да поствам видео;)

3 comments:

Anonymous said...

Току-що видях, че на сайта на Wizard въпросният "UNIVERSAL MIGRATOR PART 1 & 2 RE-RELEASE (DCD)" е 26 лева, докато на сайта на Ayreon е 18 евро. Доставка за София по куриер - 2 лева; доставка от Холандия - 5 евро.
Аз поне не виждам особена причина да си поръчвам от Холандия, освен ако ама наистина много не искам да дам малко повече пари на автора.

А по въпроса за купуването - щом авторът на нещо е решил да сложи цена, а не да разпространява продукта си безплатно, смятам, че трябва да уважим решението му.

Anonymous said...

Забравих да си напиша името - Боян.

hazel said...

Да, всъщност аз ИСКАМ да дам малко повече пари на автора, а не на посредниците. А и оттук до Холандия не е пет пъти по-далече отколкото от Младост до центъра;)

Процентът от разходите на българския потребител за култура ще е тема за друг пост:Р