Dec 28, 2007

A Girl Like You

Ние пак сме напред с празниците.

В един от тежките, "мръсни" дни между Коледа и Йордановден, e родено моето момиченце. По план трябваше да е на Бъдни вечер, но позакъсня. Вече е на осем, прочела е много книги и от една година не я пляскам. Подарих й две енциклопедии за науката и една шоколадова торта, в момента се е зачела за микробите, а свещички ще духаме след малко. Рада е красива, суетна, любознателна и разсъдлива, малко повече отколкото би ми се искало на мен, но... нашите деца не са (само) наши деца.

Купих балони, дядо им ги наду и тя си надписа един с "ЧРД, Рада, бъди все така здрава". После се усети, че носът й тече вече седмица и се поправи: Е, не така здрава, по-здрава:) Сутринта си изсвири Happy Birthday и си я изпяха с Мишо. Много хубав дует са, наистина. А Миш слуша канона от предния клип поне десет пъти и Рада вече го е научила да свири някакви стълбички-гами на пианото. Да не говоря колко коледни и зимни песни знаят, ако нищо друго не стане от тях, могат да пеят за пари:Р

За протокола, изпратихме истинско писмо на дядо Коледа с марка за ЕС от лев и нещо. Понеже нямаше, повтарям, нямаше пъзел с костенурките нинджа, Joulupukki реши проблема като подари на Миш пъзел от "Цар Лъв" плюс филмчето ТMNT. Много се зарадваха, че филмът е за тях "докато сме живи", а не трябва да го връщаме на рента. "Все пак Лапландия е далеч, не можем да го върнем за един ден", отбеляза Рада. "В Лапландия има "Арена", възкликна Мишо, защото в неговия свят DVD-та се купуват от Арена. Очевидно Рада повече е слушала, затова получи разкошния си пиратски кораб с бонус морски чудовища. Аз не мога да разбера, защо платноходите са все пиратски? Не може ли да са просто... пътешественически? И не, нашият не беше с надпис "Карибски пирати", беше по-хубав. Гледахме клипчета от santatelevision.com и разни други фински сайтове, там има опция да си поръчаш писмо-отговор от дядо Коледа срещу шест евро. Догодина мисля да ползвам тази услуга, Рада вече ще може да чете на английски.

Радвам се да съобщя, че успях да сведа пазаруването до минимум, което и на вас желая!:)

No comments: