Oct 25, 2007

Needs and Wants

like a fish needs a bicycle

За третия рожден ден на Миш му подарих ксилофон. Той днес свири ли, свири на него и по едно време пожела барабани. Аз изоках, пусто music is best, питах гугъл и получих ето такъв резултат. Направо ми се иска да се напия от мъка и/или да се оженя за финландец.

Едно време за първия си рожден ден Рада получи комплект детски барабани и барабанист с батерии, което беше най-оглушителната играчка на света. Слава Богу, развали се достатъчно бързо... Сега ако мога да намеря такава играчка, ще е чудесно - слагам слушалки, музиката до дупка, те да си вдигат там друг шум. След месец с деца у дома съм останала тотално без нерви, какво е един барабан повече или по-малко за моята фирма... Крайният резултат вероятно ще е такъв, и без това напоследък правя разчистване на играчките в детската и изхвърлих доста.

Смених магнитчето на вратичката на бюрото на Рада, както и розетката на телефона. (Преди няколко дни се бях спънала в телефонния кабел и... да, същата история.) Успях да наглася кабелите и телефонът проработи, но не без няколко безуспешни опита вместо с куплунга от телефона, с куплунга от едновремешния модем... не ме питайте какво прави този кабел там.

Вече ходя в различни магазини с невежеството си, оказа се, че устройството за затваряне на вратичка с магнитче си имало име, но го забравих. Както и да е, монтирах само едната част и вратичката мистериозно взе, че се затвори, след един месец зеене. Чукът с червената дръжка влезе отново в употреба, Миш много искаше да ме отмени, но аз му изръмжах, че не ми се чистят пръсти от пода и той клекна. После много ме хвалиха с Рада, де. Обмислям да купя легло със стълбичка и бюро отдолу за учениците догодина, защото Миш още е на бебешкото си легло. Разбира се, в Aмазон са по-евтини... а засега ще поправям старите мебели.

Къде прочетох, че задоволяването на wants радвало хората повече, отколкото това на needs? Anyway, one man's want is another's need...

4 comments:

Wynche said...

Жестоко е легълцето с бюро!
А като го купиш, за кой ще е новото (легло + бюро) и за кой ще останат старите?
У нас винаги новото беше за мене, като по-голяма и като по-изявена ученичка. Брат ми все износваше или му купуваха по-смотаното. И виж какъв свестен човек стана от него! ;)
За мен това беше даденост, но сега се замислям дали не му е било криво понякога.

hazel said...

Леглото ще е за Михаил, а бюрото за Рада, а и за него като тръгне на училище. Ние с брат ми сме ползвали едно бюро 10 години ли, колко. И двамата сме свестни ;), но като по-голяма сестра с по-малък брат мразех да живея с него в една стая (като си на 17 е особено гадно), та мисля на моите да им го спестя. В един момент ще живеят в отделни стаи, или поне такъв е планът, и всеки ще си има такова легло.

Сега се обичат прекалено много, за да ги отделям.:) Да не говорим, че нямам 1000 лева или колкото струва там това нещо... :(

Wynche said...

В отделни стаи и нас с брат ми ни пробваха по едно време. Умряхме от скука, толкова бяхме свикнали да си бърборим вечер. Бяхме на възраст, в която ни беше рано да оценим плюсовете на самостоятелността. Доста скоро ни събраха обратно и карахме така до много късно.
В резултат на дългото споделяне на стая с него, аз и до ден днешен съм много зависима от наличието на компания около мен. Дори не ми трябва комуникация, просто трябва да има друг човек наоколо, иначе се смахвам.
Каква възраст смяташ, че е подходяща да ги разделиш?

hazel said...

Ми ще ги разделя като влезе в пубертета Рада. Демек след 2-3 години, знам ли кога влизат в пубертета...

Това не е задължително де, но се радвам, че има такава опция. При двустаен апартамент няма. Братовчедите ми в Бд имаха опцията, уж ги разделиха, те продължиха да си спят в една стая. Разни хора.

Аз пък от дългогодишното делене на стая с брат свързвам най-прекрасните моменти с това да съм сама у дома или поне сама в стая. И до днешен е така:)