Oct 3, 2007

Aполитичен гларус

Някога в часа на класния ръководител трябваше да обсъждаме международната политика. Каква ли ще да е била международната политика, позволена за обсъждане, преди 20 години? Рейгън, Тачър, Горбачов. Подозирам, че отегчените тийнейджъри от всяко поколение имат подобно изражение на лицето. Едно такова в стил "абе кво ме занимавате с глупости?!" Та, нашата мила класна непрекъснато повтаряше, че сме аполитични. За отплата класът измисли сценка, в която на всички учители от гимназията им се изсира отгоре гларус, а те казват някоя характерна реплика по повода. Съвсем естествено, репликата на класната беше:

"Ау, какъв аполитичен гларус!"

Вашият аполитичен гларус днес проведе разговор на тема предстоящите местни избори и дори изрази политическо мнение. В отговор ми съобщиха разни неща, които не искам да знам, ама вече е късно.

Тарифата за предизборно интервю по телевизията, за което предварително получаваш въпросите от журналиста и измисляш отговорите (така де, съвместно с пиара...) е 10 000 лева. А тарифата да ти публикуват добре изглеждаща снимка във вестник е 5000 лв. Ако не ги платиш, рискуваш да те направят на маскара, буквално. Тарифата на фотографите за грозна снимка на кандидат не я разбрах.

Всички храним деца.

No comments: