Jun 5, 2007

Hey_Zyl Mode On

I shall not want
Psalm 23

Горното се превежда "нищо няма да ми липсва" и е мотото на кампанията, започваща днес. Над лакътя имам кръгла лепенка, струваща много пари, и ми е черно пред очите (дали ще се подобри зрението ми, образно казано?), защото от сутринта не съм пушила.

Всичко започна снощи, когато запалих цигара по време на загадката "ген-възпитание" Лорън Харис и си помислих, че докато пеят Мейдън, няма да пуша. И не пуших. И не ми се пушеше, защото мислех за друго. После запалих по пътя към колата. (Караше един пич от Варна, с когото привидно се бях запознала точно преди концерта, приятел на Боби. След концерта като ме попита накъде съм, той получи прозрение: "Ама аз съм бил на гости у вас!" Прозрението споходи и мен, щото през цялото време се чудех откъде ми е познат. Iron Maiden - Revelations:) В колата седяхме 45 минути, докато излезем на булеварда и през това време на мен пак ми се припуши. Не че не можеше, все пак се движехме на интервали от един метър, но не го направих и казах на Боби, че отказвам цигарите, за да мога да разказвам на внуците си, че не пуша от концерта на Мейдън насам и той умря да се хили. Сега става ли ясно колко беше яко?:)

Сутринта обаче запалих цигара и Михаил каза знаменателната реплика:
"Ти пушиш сутрин, също като дядо."

Това преля чашата и аз оставих децата сами, което правя много рядко, и хукнах към аптеката за лепенки. Лепенките, искам да ви кажа, изобщо не ми помагат. Взех си от средносилните, за пушачи до 20 цигари на ден (аз пуша по около половин до една кутия на ден напоследък), но не усещам никакво шибано действие. Пуши ми се като на кон и К. първи изпита бича на моята абстиненция:

chrome: ahahahahaha
16:07:51 chrome: may lepenkata e defektna

Освен това съм разсеяна (да, може и още повече от нормалното), адски раздразнителна (горките ми деца) и горе-долу всичко, за което се сетя, ме разплаква. При това положение, цигарите винаги съм ги считала за по-малкото зло, защото като пуша ставам По-Добър Човек (tm). Само че сега известно време няма да съм по-добър човек. Ще съм hey_mnogo_zyl, какъвто ми беше никът едно време, ще поствам по 2 пъти на ден и ще лея сарказъм с кофи. Това беше официално предупреждение.

Защо спирам ли? Защото някъде миналата година първата точка на Онзи Списък се модифицира на "непушач, който да НЕ ме понася като пуша, за да ме мотивира да спра". Да, знам, че това упражнение вече съм го правила (да живее Марк Твен), рекордът ми е две години. Сега не искам да обещавам нищо, искам само да живея one day at a time, с вяра, че "Тоя, Който почна у вас доброто дело, ще го върши дори до деня на Иисуса Христа". Искам да бъда umoved and unmoving, да съм независима от билка, която сама по себе си е хубава (най-мразя антиникотиновия устрем на бившите пушачи), искам нивото на ендорфините ми да се поддържа от по-малко вредни неща и да повярвам отново в чудеса.

Откривам новия label antidroga, в чест на някогашния фън канал в irc. Ще съм досадна, злобна и провокативна повечето време, но понякога ще съм вдъхновена, забавна и проницателна. Покълващото семенце може да се обърка с развалено, ако не знаеш какво да гледаш. This is the first day of the rest of my life.

18 comments:

k.minov said...

no abstinence in the world could justify the use of a final sentence like this one...:)
u'r doing great, keep it up/down! :)

hazel said...

@ k.
ahaha
this is the first sentence of my first post, it can pass as self-referencing self-irony;)

Anonymous said...

Как в Америке отучают от курения
Нещо подобно на описаното в историята се случи на шефа ми. Отишъл да си прави някаква здравна застраховка в "Алианц" май. На медицинския преглед му казали, че биологично бил шест години по-възрастен, отколкото е. И той се беше постреснал. Само дето полза никаква - отказва цигарите всеки понеделник от поне три месеца.

hazel said...

@ anon
Хах, аз изглеждам около 5 години по-млада, отколкото съм, и обективно съм по-здрава физически от повечето хора, които познавам (чукам на дърво). Притеснявам от психическата ми зависимост, виждала съм страшни неща от пристрастяване. Освен това е leap of faith:) Все пак вчера не валя...

alvin said...

kajete NE na antidrogata!
Ахаха, спомням си го тоя канал. Култ, култ.

хаз, поздрави за начинанието!
Не те подкрепям, както знаеш ;)

Anonymous said...

кажете 'не' на антидрогата :)

иначе - табекс. и аз не вярвах :)

k.minov said...

tabex sux

alvin said...

Абе, sux, sux.. Колко да sux? :)

Не съм пушач, но съм чел добри отзиви за табекса. Може от фирмата да си пишат из форумите, де.

hazel said...

Кажете "не" на антидрогата! Ех, славни времена!
С табекс щях да опитвам миналата година, но изведнъж забелязах липсваща фармакокинетика в листовката и параноята ме загриза. Още имам 4 скатули.
Абе истината е в "one addiction is best cured by another addiction"
:)

k.minov said...

@alvin
mnogo sux, minalata godina testvah i mi naprayha stomaha na salata

k.minov said...

@hazel
now u r almost perfect. speaking of which, with all the money u will save from not buying smokes u could get really truly perfect. just buy a MAC! :)

hazel said...

@ k.
perfection is for losers.
:D
Nah, I'll save for the already proverbial renovation of the kitchen balcony.
For nicotine patches.
For a PoS show...
.

Crash Davis said...

Don't stop smoking. It will kill ya!

Цигарата е най-върховното удоволствие. Питай Оскар Уайлд.

Аз пуша, ти пушиш. ние пушим. Харесва ни и това е най-важното.

Цигарите не са вредни. Повтаряй с мен - "Цигарите не са вредни". Цигарите няма да те убият. Има една дузина много, много по-кофти неща от цигарите.

hazel said...

@ smith
:)) човече, кефиш ме:)
И аз така съм мислила дълго време, защо трябва да си отнемам едно от малките плътски удоволствия, на които се наслаждавам:) Примерно, не обичам да ям...
Еми не. Не искам да пуша. Втори ден, втора лепенка. Ще постна лог скоро.

alvin said...

Абе, Смит, ти НАИСТИНА ли мислиш, че цигарите не са вредни? Ама наистина? Или просто се защитаваш?
"Половината красиви жени в Лондон пушат. Лично аз предпочитам другата половина."
О. Уайлд

Това, че в твоите представи една цигара ти пасва на фейса и поведението, не значи, че тоя никотин, катран и прочие мизерия вътре не се отразява на кръвоносните ти съдове, сърце, дробове и т.н.

Да, има и по-големи отрови. Но това няма нищо общо.
Вярно, повечето данни са статистически. Дали ще им вярваш или не, зависи от теб.

А това "ти пушиш, ние пушим" е останало далеч в пети клас. Някаква спонтанна стадна солидарност на хора с общ порок + изкривена представа за актуалност и пичовщина.
Като се събираме, ти си единствения пушач.
И е крайно време да започна да съм толкова толерантен относно пушенето с теб, колкото ти с мен, т.е. - николко :))

Crash Davis said...

Yep, I do believe it.

Цигарите не са вредни. Или поне не са по-вредни от един хамбургер в макдоналдс. АЛкохолът е по-вреден. Заеби малки количества и прояие. Алкохолът е (чети по устните ми) УНИВЕРСАЛНА КЛЕТЪЧНА ОТРОВА.

Има много неща, които ще те спихнат по по-кофти начин. Това, което те погубва е страхът да живееш живота си и омерзението от това, че потъкваш гордостта си всеки ден, бидейки лицемерен пред всички дребни нещица, които този живот ти поднася.

Аз пуша защото ми харесва. Сутрин, когато се събудя, преди да отида до банята запалвам първата си цигара. Пет минути в които подреждам мислите си и се настройвам за задачите, които имам да свърша. Пуша след оргазъм, след ядене, по време на хубав филм, по време на футболен мач... Харесва ми. Не искам да спирам да пуша. Това, че ти не пушиш и водиш здравословен начин на живот прекарвайки 12 часа на ден пред компютъра и на седмица изминаваш не повече от 2 километра пеш не е гаранция, че ще ме надживееш. I do believe it.

alvin said...

Колкото и да си фантазираш, не си Ален Делон или Ийстууд, пък ако ще и да запалваш, докато гледаш мацка в бара.

Ако пушенето е последното убещиже на алтернативната ти същност - оная по-печената - нека да бъде така.
Но това няма нищо общо с моя начин на живот.
Пушачите са винаги едни и същи - ние пушим, ама алкохола в вреден, а пък ти не водиш здравословен начин на живот, и ще те надживея и т.н. и т.н.
Я ме надживееш, я не. Последните ти 6 реда бяха глупави и безмислени, следващия път ще ти върна подобаващо.
Виждаш ли, толерантен съм :)

Anonymous said...

лепенките са пълна боза. вземи си дъвки - от 2 милиграма - личен опит.
(сега отказвам дъвките :)