Nov 23, 2007

01011001 And Counting

Искам да купувам най-любимата си музика без да се налага да си продавам децата на трафикантите на хора.

Вчера с финландчето, с което говоря от една седмица (познаваме се от lastfm) сравнихме цената на специалното издание на Ghost Reveries на Оpeth тук и там. Тук е 36 лв (в Wizard), или 18 евро, там е 21 евро. При положение, че брутният национален доход (GNI) на глава от населението във Финландия е точно 10 пъти по-висок от нашия, а купуването на музика се смята за скъпо удоволствие и там, усещането ми за несправедливост се засилва десетократно:D

Това не беше най-стандартното въведение към новината за предстоящия албум на Ayreon, but hey, that's me. В края на януари излиза новият проект на Arjen A. Lucassen, наречен 01011001. Ще се състои от две CD-та и DVD (ето съдържание) и вече e на разположение за предварителна поръчка. *sigh* В официалния сайт на албума могат да се чуят едноминутни клипове на обичайните заподозрени - тайнствените певци. Ами искам го пък!

Спомних си как при раздялата с екс-а "бойлерът е мой" прие формата на "Ayreon e мой" и той взе всички cd-та на групата. Мисля да емигрирам.

Edit: teaser.


No comments: