Jun 26, 2007

Her Alone

Some of us go down in a blaze of obscurity
Some of us go down in a haze of publicity
The price of infamy, the edge of insanity

Another holiday inn, another temporary home

Жребият е хвърлен, Рубикон преминат и тия три работи - моите родители финансираха една част от ремонта на терасата в кухнята. Няма връщане - ще се иззижда от едната страна, ще се слага дограма и евентуално, ако останат пари, ще се прави изолация на кухнята и детската стая. Обадих се на първата фирма да ми направи калкулация и ще се обадя на още 1-2, нали така, пазарна икономика, конкуренция, съотношение цена/качество... И абсолютно всичко това ще го свърша съвсем сама, което дори за self-sufficient човек като мен си е подвиг, за който трябва да ми се издигне паметник.

Проблемът е, че не искам да правя това. Дори и след ремонта ще продължа да живея в същия постапокалиптичен вход с неплатени от години сметки за вода и асансьор по-страшен от FPS, само ще съм много пари назад и с едно пропиляно лято повече. Майка ми дори иска "с едното цапане" да сменя плочките в кухнята и коридора - и наистина, те са си за смяна, останали са от предишните собственици, но само при мисълта, че трябва да избирам нови плочки и да търся ОЩЕ майстори, ме избива на headbanging. Мда, сигурно има жени, които тази мисъл ги радва и ги зарежда с положителни емоции - еми да са живи и здрави. За мене начинът да оставя нещо красиво, полезно и дълготрайно след себе си не е този и с това не искам да омаловажавам самата дейност. Просто аз не съм такъв човек и толкоз, а е страшно уморително да вървиш срещу себе си.

Сега един приятел ми съобщи, че ако искам да съм законово изрядна, за такова преустройство трябва да представя проект в общината и оттам да ми назначат технически ръководител, ама то това никой не го спазвал. После наля масло в огъня с думите, че щяло да ми отнеме много време и да ми струва много скъпо, защо вместо това не ида с децата на почивка за две седмици? Направо имам желание да реша проблема с терасата като се метна от нея:§

А пък К. като чу за това решение:
- Не ми казвай, че си и суицидна, щот съвсем ще ми объркаш системата.
Аз:
- Съм, разбира се. Все пак слушам финска музика, нали така?
:))

В тази връзка, новият албум на Аморфис се казва Silent Waters, прилича на любимите ми Еlegy и Аm Universum, но е и прекрасно различен, и това прави живота, вселената и всичко останало поносими.

7 comments:

Anonymous said...

Спокойно, ако майсторите са добри, цапането изобщо няма да е толкова голямо. Тъй че аргументът "с едното цапане" не важи.
А пък на този сайт има нелош форум, където хората са услужливи и към новодошлите.
Смяната на плочките в кухнята би била кошмар (допускам, че става дума за пода), защото къде държим мебелите и уредите, докато се сменят плочките? Затова според мен правилно си решила да я пропуснеш.

hazel said...

@ anon, tnx, how nice
Проблемът е психологически - аз просто мразя да се занимавам с такива неща и се сдухвам само от мисълта за предстоящия ремонт.
А то няма да останат пари за плочки, надявам се:)

Anonymous said...

не знам, но ако нямаш нужда от допълнително закрито жизнено пространство - по-добре не си остъклявай терасата. Те не случайно са ги сложили тези тераси - не са за красота, нито да си простиращ дрехите.....

А иначе, по-добре си смени плочките в кухнята и коридора....
а за цапането - е за да хванеш риба трябва да се намокриш....

hazel said...

@ аnon, имам нужда от изолация - през древния ръждясал винкел вали дъжд и духа вятър, а аз плащам огромни сметки за парно. иначе си гледам горичката пред блока и игнорирам ужасната тераса, още не съм загубила божествената си дарба да смятам, че ако не го гледаш, то не съществува.:)
и така, някъде дълбоко в мен нещо съжалява, че не отидох на концерта на ПоС.
всичко е от липсата на цигари...

k.minov said...

shhht
da ne chuvam za cigari!:)

Anonymous said...

техническия ръководител няма да ти го осигурят от общината. Ти трябва да си го осигуриш, както и техническия надзорник. В общината само могат да ти одобрят строителния проект, който твоят проектант би трябвало да състави.
..ми да ..нещо трябва да беше

hazel said...

след целодневно слушане на аморфис в подготовка да измия терасата (още не съм;), никак, ама никак не ми дреме за общината. готова съм за майстори, които ще заприиждат утре. music is best:)