Feb 23, 2008

Deаmonpainter

Всичко мокро е чисто.
Всичко боядисано е ново.
(Из казармения фолклор.)

Днес с майка боядисахме детската стая. Отне ни към един следобед, заедно с разместването на мебелите, чистенето, боядисването, купуването на още една кутия латекс, (бях убедена, че три литра ще ни стигнат), почистването след това и повторното разместване на мебелите.

Който е идвал у нас, вероятно е забелязал надрасканите стени с флумастер, химикали, моливи, боички и други. Е, вече ги няма. Измихме каквото можахме, аз се развилнях с мечето, а майка ми с четката и детската стая вече е бледожълта. После с четката боядисах избрани места от хола и коридора в бяло.

Майка ми е супер герой, без нея нямаше да се справя. Но все пак тя има дългогодишен тренинг да се оправя без мъж - скоро ще станат 40 години, откакто е женена за баща ми, който е над тези неща;)

Сега е време да поработя.

Edit: Ето едно видео как се боядисва като про.

8 comments:

Anonymous said...

Е, браво, честито!
Аз откога казвах, че за една такава досадна работа трябват двама души - хем по-бързо става, хем по-приятно, хем има с кого да се преместят мебелите ;)

Боян

hazel said...

@ Боян

Изненадващо, наистина ми беше приятно! Вероятно защото беше първото физическо усилие, което полагам след седмица яко бачкане пред компютър.

И не твърдя, че стана перфектно, все пак не сме учили за майстори-бояджии, но стаа:)

Anonymous said...

А Рада и Миш защо не участваха? Защо ги лиши от това удоволствие? :) Имам прекрасни детски спомени от смяна на тапети и разместване на детската с мама и сестра ми. Само с тях, защото и моя баща беше над нещата, докато нему се наложи да построи къща. :) Ако реша да разкажа, ще линквам насам :)

hazel said...

@ astilar

Деца вкъщи по време на боядисване?!
Много те моля...:)
One man's fun is another's hell - забавлението на децата много често е свързано с досада и допълнителен труд за възрастните. То щеше да е мацане, разливане, беля след беля... На следващото боядисване след 5 години, да си боядисват сами.
Всъщност и аз съм сменяла тапети с брат ми, вече в по-голяма възраст.

Anonymous said...

Navremeto imashe edno stih4e...

"Moqta supruga mukne praz,
mukne nafta kato Dqdo Mraz,
a puk az prekrasnata Babanka
si pochivam vkushti kato Snejanka"

Nashiq starec sushto taka murzeluvashe vkushti...nad neshtata
a beshe in the peak of health, in his thirties.

Ama az nqma da sum taka, :))

hazel said...

@ Anon

Виж сега - далеч съм от мисълта, че мъжът е длъжен да може да върши подобни неща. Не е длъжен. Както и аз не съм длъжна. Имаше една приказка за "Мързелан и Мързеланка", които се канеха да поправят покрива на къщата си, докато накрая той рухна.
Явно поправянето на покриви се е смятало за унисекс задача;)

Като обясних, че ще дойдат да ми сменят радиатора, един френд реагира много първосигнално "трябва ти мъж". На което аз отговорих, че ми трябва мъж с нужните умения, демек майстор.

Мога да направя допитване до семейните читателки - на колко от мъжът им е в състояние да свали пробития радиатор на парното, да купи правилния радиатор с правилните части от правилния магазин и да го монтира на новия.
Ма пусто няма да се събере в анкетата на блогър.

lady Marian said...

Моят съвсем може да го направи, има и знанията и уменията. Но ако се наложи да се прави, ще извика майстор ;-)

hazel said...

@ mariana

Точно така. И аз мога да извикам майстор, имам знанията и уменията за това:) Дали това ме прави феминистка?;)