Feb 3, 2008

Back to The Times of Splendour

Значи резултатите от анкетата за Камелот показаха, че мнозинството са "за" концерта. Финландчетата също казаха ¤go¤, така че ще ходя. Отсега казвам, че ще седя кротко отзад обаче, както подобава на човек, който тази година става на 37. Нищо, че още изглеждам млада и хубава и ако не си бях казала на колко съм, някой можеше да се излъже да ме покани на концерта:D

Тъй, спирам да мрънкам, нека да кажа нещо за музика, това горното беше за друго...


- Disillusion. Немска група с два албума, един от друг по-различни, но и двата много страстно-музикални. Този, който маха глави, е първият - Back to Times of Splendor. Жанрът ужким е прогресив дет, но жанровете не са това, което бяха. Барабанистът им изглежда да е българин - кой друг би могъл да се казва Alex Tscholakov? Една тяхна песен - The Black Sea, от втория албум Gloria, с доста повече електроника и леки фолк мотиви.

- Толкова се израдвах на едно сълзливо клипче на Nightwish, в което пее Марко Хиетала, че изрових един албум на неговата банда Тарот. Така звучи най-любимата ми музика, а че са финландци няма значение. Абе... аз не забравих ли да постна видео миналия петък?!- Освен че има списък на най-слушаните изпълнители като цяло, в last.fm има опция за списък на най-слушани неща през последните шест и три месеца. Класацията ми за последните три месеца се води от Ayreon, surprise-surprise, следвани от немците Subway to Sally, които много ме радват с веселите си мелодии, защото, нали, аз немски не разбирам.

- Покрай 01011001 реших все пак да дам шанс на Katatonia, с един стар и един нов албум - одобрявам. С две ръце.

- Оказа се, че любимите ми пост-рокъри Explosions in the Sky са и те от Тексас (this country is hard on men;) и новият им албум All of a Sudden I Miss Everyone e ни повече, ни по-малко самото съвършенство.

- Любов необяснима може да се нарече чувството, което изпитах от първо слушане на албума на Moonspell Sin:Pecado. За банда, с която имам само предпазлив досег, това си е постижение. Те са и начело на седмичния ми топ 10.

Време е да спра:)

5 comments:

Wynche said...

Ууу, Katatonia, браво! :)
Игнорирай текстовете обаче. Като млади и глупави се кефеха да шокират религиозните sensibilities, сега не ги знам как са.

Бтв, гледах No country for old men - 1 дума: УАУ! Или, по-членоразделно, но и по-многословно - много интелигентен, красив, пипнат, и - дръж се - супер-интересен филм, който впримчи вниманието ми от първата сцена и не го пусна до последната... Гледах със затаен дъх! :)

hazel said...

@ W
Текстове? Моля ти се. От такива неща се вълнувах като бях млада и глупава. Иначе и Moonspell не бих слушала:)

За NCFOM - кефете му се бе, аз проблем нямам с това.
Обаче мисля, че да слагаш трупове в изкуството, за да покажеш, among other things, колко непобедимо и вездесъщо е Злото (тм) е лейм, ама много лейм. Въпрос на парадигма:)

Anonymous said...

Sin:Pecado е албумът с който спрях да слушам Moonspell :)
Интересна игра на думи, ако го четеш на испански значи "без грях", но ако двоеточието показва двуезичност, тогава е двоен "грях".

M.

Anonymous said...

* португалски, извиня'йте

hazel said...

@ M. Нито за момент не бих помислила, че Sin/Pecado ще ти допадне:)
Аз съм слушала само Меmorial и той, макар и нов, може да ти хареса.

Иначе първият на Disillusion ти е задължителен, а с втория ще спреш да ги слушаш;)