Jun 13, 2007

Somewhere South Of Heaven

you gotta face your ghosts
and know with no illusions
that only one of you
is going home again

За пореден път се убедих в парадокса, че човек колкото по-зле се чувства, толкова по-добре изглежда. Добре де, не човек, а жена, в случая аз. Това не го казвам от скромност, ами си е обективно наблюдение, подкрепено от група учени. Не знам дали се дължи на все още видимите ми червени кичури или на никотиновата дъвка, която реши проблема със сънищата и никотиновия глад. Естествено, създаде друг, но то с решенията е така.

Микро-идиотията ми вчера се изрази в забравяне да си платя телефона и после в забравяне, че съм забравила. Обадих се на трима различни хора и получих системно съобщение, преди да зацепя, че проблемът не е в тях. В допълнение, цял ден са ме търсили за работа и успяха да се свържат с мен едва днес, а аз тайно се надявах устният превод да ми се размине. Справям се прилично, но за съжаление е необходимо да се виждаш с хора. Споменах ли за червените кичури? А за дългогодишната ми война срещу лейбъла "блондинка"?

Майка ми предложи Рада да замине още този уикенд при тях и аз открих, че не искам да я пускам, защото ще ми липсва. Това не е никакъв аргумент, разбира се. Тя обаче е пипнала конюнктивита на Мишо и сега остава, за да се лекуваме една седмица с капки. А и още не съм й прочела субтитрите на Return of the Jedi, не сме напомпали гумите на колелото и не сме ходили пак на Витоша.

Опитвам се да се усмихвам насред лудницата от хиляди неща за вършене. Това е съветът и на един macro sage, на чието писание вчера се смях с глас. Наистина:) Enjoy!

7 comments:

Anonymous said...

Хората са измислили разплащателни сметки, за да не се налага да помниш кога да плащаш. Вкъщи ползваме от има-няма 20 години - без проблеми. От друга страна, някои мои колеги са против тях, като излизат с аргумента, че нямаш контрол върху това, какво плащаш. Но пък за този случай има измислен epay.bg.
А "блондинка" е състояние на духа, не цвят на косата.
Между другото, моторът не е лош източник на адреналин, доколкото знам. Пък и не е толкова скъп. Имам една приятелка, която си сменя моторите през година-две. Можеш да се замислиш ;)

hazel said...

@ anon
Че аз ползвам еpay от години, но и там трябва да кликнеш, за да платиш, не става само с мисъл. А и системата на търговеца беше дала фира вчера. Интернет е все пак.

Мотор? Хах, и друг път ми се е случвало да ме мислят за много заможна. Явно е състояние на духа, независимо от салдото в сметките;)

Anonymous said...

Е,ама това му е най-НЕсмешния пътепис:)Когато ти остане време чети и останалите:)
Под "остане време" разбирам тези няколко часа,в които с особено удоволствие се занимавам с какво ли не,щото чакам да ми се доработи:)Обикновено крайният срок е на следващия ден:Рр
Grymalkin

hazel said...

@ Grymalkin
Aма аз съм ги чела останалите, даже неведнъж. На мен ми "остава много време", по твоята дефиниция;)

Линквам този, защото е последен и линква предишните:)

@all
Четете и предишните пътеписи!

Anonymous said...

Za tova "ostavane na vreme" si ima termin, be hora ;)

- W. of the Liff

hazel said...

@ W.
оо ти вече можеш да коментираш? wb:)
Eзувя се. There, I said it. АЕ - Анонимните Езувещи се?:) Анонимни Езуити?

Anonymous said...

Анонимни Езувити :)

- W.