Jun 3, 2007

The Show Must Go On


Днес беше първата продукция на Рада в читалището. Имаше маса с бонбони и сладки, една майка беше украсила старото пиано с воали и цветя, беше много арт. А наскоро им ремонтираха тавана и сложиха модерно осветление, така че сега само древните столове развалят пейзажа.

Детето се притесняваше много и се стараеше, направи само една грешка като свиреше ансамбъл първо пиано (изсвири общо три). Тя още не може да стига педала като хората, та другото момиченце й го натискаше. Другите деца, които свириха, се справиха нелошо, имаше някои доста добри. Наслушах се на Моцарт, Бах, Хайдн, Чайковски и Прокофиев. Рада не е изключителен талант, но постига много предвид минималното време, което влага. Освен това леко си помръдваше пръстенцата, докато батковците и какичките свиреха, което го приемам като добър знак. На Михаил му писна малко след средата и хукна да си взема сладки от трапезата. За едно от момчетата поспорихме дали е батко или татко:) В интерес на истината и аз обърках една кака с мама... много се шашнах, като излезе последна да свири някакви скучни сонати. Не бива така да се завършва концерт!

И като казах концерт, сетлистът в Словения е бил:

1. Different World
2. These Colours Don't Run
3. Brighter Than A Thousand Suns
4. Wrathchild
5. The Trooper
6. Children of The Damned
7. The Reincarnation of Benjamin Breeg
8. For The Greater Good of God
9. The Number of The Beast
10. Fear of The Dark
11. Run To The Hills
12. Iron Maiden

----- ENCORES: -----

13. 2 Minutes To Midnight
14. The Evil That Men Do
15. Hallowed Be Thy Name

Имам 5 любими песни тук, плюс прилична извадка от новия албум, но The Pilgrim го няма. Правя някакви безумни рокади, за да има кой да гледа децата, имам deadline утре сутринта и вдругиден, ходя на зъболекар за първата коронка в живота ми и чакам един билет по куриер от Смолян, докато се моля да не вали. Честно, чувствам се metalhead:)

2 comments:

alvin said...

Абе, на Рада свири ли и се на пиано? Ама истински?

Или си е родителска амбиция в стил "пианистките стават свестни момичета"? :))

hazel said...

На Рада й се свири в стил "мама-искаше-като-малка-но-нямахме-пари -и-място-за-пиано":Р
Тук някой преди време каза, че на 14 години момичетата могат само да съчетават дрехи с обувки. Как мислиш, на 5 години доколко дори моето супер самостоятелно дете взема решения без побутване от мен? Иначе на Рада й е приятно, но и най-приятното нещо като стане задължение, може да писне. Нормално. След това преминаваш на следващото ниво.

Впрочем това е единственото засега занимание, в което децата реализират моите мечти. Който родител казва, че е на 0 в тази област, лъже.
:)
А, и истински музикалният в нашето семейство е Михаил.