Jun 5, 2007

Scream For Me

'Scream for me, Sofia', he asked.
And I screamed.


Имам силно развито чувство за лично пространство. Не обичам хора да се приближават до мен и да ме докосват, приятелите ми знаят, че не се ръкувам за "здрасти" и "довиждане" и като цяло мразя тълпи.

Снощи обаче бях в мелето пред сцената и не ми мигна окото. Скачах и крещях, крещях и скачах, пях и все едно не бях на себе си. Сигурно такова е било усещането при мистериите в древността. Пречеха ми само високите хора пред мене, затова се настаних зад дебеловрат нисък тип, който два-три пъти се опита да прави пого, обаче дори това не ме притесни. Аз бях на концерт на Мейдън. Това се случва точно веднъж в живота и на мен ми се случи на 4 юни 2007 г.

Нямам какво да кажа за музиката, който иска да знае, е бил там, който не иска да знае - ами не иска да знае. Така или иначе не мога да съм обективна. Имаше шоу от класа, Брус се преоблече и развя the Union Jack за The Trooper; имаше рогата особа, която се появи на The Number of the Beast и ми напомни, че на дявола човек трябва да се присмива; имаше танк с Еди, който мязаше на извънземно; имаше си стени и ефекти, както си му е редът. Имаше магия. Нищо чудно да е била само в моята глава, но музикантите изглеждаха да се кефят на това, което правят, а не само да работят яко за пенсия. Тези хора са на по 50 години! Може би не са се уморили още, защото са в началото на турнето, а може би имат the spark.

И съвсем между другото, не валя. Thank God.

5 comments:

Crash Davis said...

Браво. Така трябва. Long Live Rock 'n Roll!

Kopo said...

Според мен Еди в танка беше с визьор за нощно виждане .

hazel said...

@ Koпo
Е та извънземните нямат ли нужда от визьори?:)
Шегувам се, по-преди съм писала, че шоуменската страна на Мейдън не ме влече. Дай ми на мене песни по Коулридж и Силитоу (Rime of the Ancient Mariner и Loneliness of the Long Distance Runner) и току-виж съм отишла да уча английска филология;)

Обичам да бъда опровергавана от събитията, толкова рядко ми се случва. Up the irons!

Tataf said...

Магията не е била само в твоята глава. И аз бях там и аз се драх :)

hazel said...

@ tataf
Nice:)
Ама аз нали разправях, че не съм, повтарям, не съм metalhead:)