May 9, 2008

Not My Kind

If we all walk behind the blind
Tell me where do we draw the line


Децата за много неща са "както си ги научиш". Примерно, никога да не минават на червено. Второ, да се оглеждат, дори като минават на зелено - идиоти всякакви. Днес водя Мишо на градина и седим на светофара, а някакви хора пресичат.

Както винаги, той пита "Защо те пресичат на червено?". Както винаги, аз отговарям: "Защото майките им не са ги научили като малки. "

Човек няма как да се научи сам на тези неща. Някой отвън трябва да те научи на напълно произволните и антиприродни неща като пресичай на зелено, не плюй по земята, хвърляй боклука в кошчето.

Днес обаче Миш ме пита защо майките не са ги научили. Аз отначало казах:

"Ами може като са били малки светофарът да не е бил измислен още."

После осъзнах неправдоподобността на това и продължих към пропастта:

"Или просто е нямало светофари там, където са живели..."

Ето така се учат децата на софийска ксенофобия:)

В неделя съм на концерт на Royal Hunt, живот и здраве. Това е крайно безизвестна датска група, която се води прогресив, но всъщност е лигав 'kikelihevi' metal, който звучи по същия начин като в началото на 90-те. Аз обаче ги ползвам като фон за работа и съответно ги слушам много. Слушах ги и в колата през двата месеца, когато имах музика в колата.



В най-лошия случай ще пия бира с приятел:)

И за да съм в cheesy тон, не знаех, че още се правят такива покъртително-просълзяващи балади. А иначе най-добрата песен от новия албум на POTF Revolution Roulette е тази.

6 comments:

Anonymous said...

интересно, а защо не си му казала истината ?

hazel said...

@ foo
А именно?
:)
Рано е още за "а вий, вий сте идиоти". Все пак отглеждам бъдещето.

dzver said...

Поне му кажи, че като тръгне първия, другите въобще не гледат какво свети :)

hazel said...

@dzver!
Точно така е, преди малко го видяхме на практика. Признавам, че аз се чувствах като идиот - чакаме, няма коли, червено е, минаха десет души.
:)

Anonymous said...

Днес майка ми каза: "Не мога да разбера тези хора защо не дават мигачи!" За момент се зачудих дали да не й кажа, че там, откъдето идват, няма мигачи, но се усетих, че такова обяснение е неиздържано.

Боян

Hellen said...

Аз пък не се чувствам като идиот когато стане така, а изпитвам чувство на абсолютна правота.