Jan 3, 2008

Anger Management

I'm so stupid
I'm so angry
Running after you

Днес си изрових колата изпод снега. Кардио ли? Глутеуси ли? Трицепси ли? Мрете в кофите!

Децата се кефиха зверски с метличките, но Рада бързичко се прибра в колата, докато аз риех с помощта на Мишо. Той обра всички овации на минувачите, които го хвалиха какъв е помощник на мама. После гази в снега, скача, смя се, а на връщане у дома, целите в сняг, си накиснаха краката в топла вода, което Рада го гледала в "20 000 левги под водата". Да не чувам, че нямало връзка между изкуството и живота;)

Преди години един френд ми изтъкна момента с чистенето на колата от сняг като една добра причина да имаш мъж. Мисля, че предпочитам да нямам кола... Платих невъобразимо много пари за "Гражданска отговорност", отказах се от пълното каско, от месец отлагам едно ходене до КАТ по обясними причини. Преди нова година брат ми беше прекарал там по същия повод 6 часа, започвайки от 6 сутринта. Ако реша да ходя на Мальовица, няма да е с моята кола.

Ходихме до "Хит" с колата, основно за профилактика да не ми падне акумулатора (tnx, W.), но като цяло вече не я обичам, колкото преди. Помня, че правих аналогия между шофирането и междучовешките отношения - да си добър шофьор означава от една страна добре да се грижиш за собствената си кола и да я управляваш, а от друга - да избягваш сблъсъците с останалите участници в движението, да спазваш правилата и да бъдеш джентълмен. Обстановката в София обаче стана непоносима до степен ползването на кола да носи повече негативи, отколкото плюсове.

При taralezh намерих оригинален начин за anger management - ядосани стикери, които да лепим на неправилно паркирали чужди коли. Аз едва ли ще тръгна да им пиша, но би могло да има лепенка:

"Вашата кола заема повече място от мен,
но размерът няма значение!"


2 comments:

Anonymous said...

"Ерик" от Тери Прачет:
"В джунглата на централен Клетч действително има изгубени кралства на тайнствени амазонски принцеси, които пленяват изследователи от мъжки пол, за да ги подложат на специфично мъжки задължения. Последните са действително буйни и изтощителни и жертвите без късмет не издеянват дълго.*

* Става така, защото задължения като да поставяш щепсели, да ковеш рафтове, да проверяваш странни шумове по таваните и да косиш полянки постепенно могат да износят и най-здравия организъм."

Това по повод изриването на колата от снега.

А иначе изравянето на колата изпод снега ми е значително по-приятно, отколкото стърженето на лед от стъклата. Виж, и двете едновременно ми идват в повече - добре поне, че днес по стъклата имаше сравнително малко лед.

Боян

hazel said...

@ Боян
Ахаха, това го бях забравила. В рекламната си брошура "Как да комплексираме мъжа" ще включа и подточка "Изрини снега от колата си сама":)