Jun 17, 2008

Slightly Out of Reach

Аха-аха да повярвам в глобалното затопляне. Не е нормално това, скъпи приятели и съседи, онзи ден бях с дълъг ръкав... днес беше тридесет и пет градуса сигурно.

Дали не е от изсичането на горите? Да опазим Княжевската гора, призоваваха залепени листовки в онази част на Витоша, където не бях ходила от бая време. Да опазим площадчето с чешмата на Княжево от хомо сапиенс и неговите опаковки, призовавам аз. Може ли, може ли, може ли да няма толкова много боклук на тази нещастна земя? Погнусих се дори да снимам.

Заведох Рада на Витоша за последно, че в събота заминава на лагер в Китен, а после ще е при баба и дядо. Едвам ме дигна от леглото милото дете, на мене, дето се вика, не пей ми се, не смей ми се, но отидохме на фоторазходка от Княжево до Тихия кът. Пеша. Изядохме колосално количество сандвичи и си наливахме вода от чешмите. Отначало тя нещо недоволстваше, че имало хора, после обаче нагазихме в тишината и се чуваше само пеенето на птици. Чуйте и вие:)

"Тихият кът" ми хареса - мотел, басейнче с шезлонги, рози, ресторантче, детска площадка, струва 30 лева за двойна стая на вечер, 60 за апартамент. Бих отишла в някоя делнична вечер, стига да знаех как се стига с кола.

Обещах в 7 клас да купя истинска камера. Казана дума - хвърлен камък.

5 comments:

Astilar said...

Красиво и ви завидях, ама мъничко и благородно!
А къде е Миш?

hazel said...

@ astilar
Той беше на градина.
Него ще го водя като замине каката.:)

lady Marian said...

Ако "тихият кът" е това, за което си мисля (по пътя към Златните), то се стига като се мине с кола през Бояна и нагоре все направо. :-)

hazel said...

@ mariana

Да, точно това е! Аз и там съм ходила само един път, с автобус, който вече не вървял. Както казва Рада в клипчето, това не е "нашата Витоша" с лифта;)
Другият път ще ида с кола, а не с трамвай до Княжево. Мерси!

Anonymous said...

Здравей! Преглеждам разни блогове тук и...исках да ти кажа това клипче на Витоша е едно от най- свежите неща, които скоро съм гледала в нета!Имах нужда да послушам такива звуци!