Mar 7, 2008

Rapid Eye Moment

Онлайн курсът ми по фински почна - половин час сътворявах представяне в пет изречения. Ще продължи до края на май, всяка седмица ще имаме по пет задания за писане, четене и слушане, плюс трениране на "разговор" със съобщения между курсистите и двете учителки. Браво на университета в Jyväskylä, да живее lifelong learning, с основен представител - (Х)аз.

Ученето на фински е много приятно, но вместо това трябва да правя точно шест други неща, само 1-2 от които носят пари. Днес например в детската градина има тържество за празника на мама и ще ходим да гледаме как артистичният ми син участва в сценки, рецитира стихчета и пее песни. Градината е украсена разкошно с хартиени цветя и мартеници, което ми напомня, че трябва да купя цветя за госпожите. Освен това Миш има рожден ден другата седмица - евентуално ще му пристигне леглото със стълбичка и бюро от тати, поръчано миналата есен, което трябва да се сглоби в новобоядисаната стая. За мен остава да купя торта с нинджи от "Неделя" - миналата година беше голям хит - и да му подаря футболната топка, която пожела. А после да ходим да ритаме в училищния двор.

Нямам никакво време за нищо, но заглавието на поста е от новия албум на Dark Suns Grave Human Genuine, който може да се чуе изцяло тук.


2 comments:

Anonymous said...

Ха, значи се мъчиш с фински? Браво! :)
И аз смятам скоро да почна онлайн курс по арабски, така че ще сверявам часовника... Но друго си е да го правиш в група. По-хубаво е.

hazel said...

@ razmisli
Aрабският ми беше детска мечта, неосъществена:)
Успех на теб. И да, в група е много по-добре, аз фински уча сама вече една година.