Mar 22, 2008

Sink Teeth Here

Вчера бях в журито на кулинарен конкурс-изложба, организиран от училището на Рада. Не се смейте, трябваше да има представител на училищното настоятелство. Конкурсът е част от един проект за борба с расизма и ксенофобията. Тегли се жребий и всеки випуск готви традиционната кухня на страна от ЕС. Имаше страшно хубави неща. Децата представиха манджите, раздадоха рецепти и изобщо бяха се постарали.

Член съм на училищното настоятелство от миналата година, защото общо шестнайсет учебни години на двете ми деца ще преминат в това училище (от предучилищна до 7 клас). Ще се засекат за 4 години, живот и здраве. В момента събираме пари за ремонт на училищния стол - боядисване плюс закупуване на нови столове и маси. Някой ако има оферта за 20 маси и 80 стола, за предпочитане PVC, да каже:)

Снимки на вкусни манджи от ЕС тук.

4 comments:

Anonymous said...

Фирмата от този и този сайт (трудно ми е да определя кой е актуалният, може би вторият) ми е буквално под носа. Доста грозни са столовете и масите, които видях на сайта, но все пак мога да попитам за цени и прочие.
Струма ми се, че ако столовете ще са пластмасови - тип градински, примерно - ще трябват и няколко резервни. Не че и металните не се чупят де. Току-що забелязах, че различните метални столове от въпросния сайт са за различни тегла на седящите - ученици до 4-и клас, до 8-и клас, студенти. Сигурно по-здравата конструкция се отразява и на цената.

Боян

Anonymous said...

Как ли този конкурс се е включил в борбата против расизма и ксенофобията? ;)
Има ли почва последната в България?

hazel said...

@ Боян
Ще ги проверим, мерси! Имах предвид плоскостите да са PVC, а краката трябва да са метални.

@ razmisli
Одобрявам аз такава борба срещу расизма и ксенофобията - все пак викаме на разни чужденци "жабари":)
Обикновено като опознаеш някого, не го мразиш чак толкова. Чисто теоретично така:)

Anonymous said...

Опознаването чрез кулинария е отдавна познат на човечеството подход. (Нали негов подвид е любовта, минаваща през стомаха.) Когато човек е приятно угостен, не може да се противопоставя така на чуждите идеи. Но исках да кажа, чудя се дали в България сега има ресторанти от екзотични места, които биха представлявали предмет на ксенофобия, която да бъде борена с кухня. Аз си спомням, че едно време имаше мексикански ресторант, но в същото време едва ли това имаше някакви мексиканци, към които да съществува ксенофобия. Може би ако ставаше въпрос за турски например. Но това сигурно ще дойде на дневен ред когато в България се появят някакви по-забележими чужденци...