Mar 14, 2008

Music Idol

Казвам се Хейзъл и гледам Music Idol.

Във Финландия шоуто се казва Idols. Eто общата песен на финалистите от миналата година - Pop musiikkia!



Най-съкрушителните фински кандидати - the human condition in action:) Мадамата на 0:56...

Пародията Мiddle Earth Idols - само за истински фенове.

Edit - Победителят на последния Idols е Ари Койвунен (хлапето с шапката). Ето го с поп-кавър на Мейдън!

2 comments:

Anonymous said...

Миналата година гледах Ари Койвунен как спечели и се чудех какви са тези аматьори. Вчера гледах един победител в немския Music Idol и пак си помислих същото. Като изключим, че имат много по-добър подбор на песните, понеже могат да си позволят да пеят много по-известни парчета, не съм видяла някой да може да се мери с който и да е от българските кандидати. Не знам защо се получава така.

hazel said...

@ gimli
Мен ми беше интересно да наблюдавам еднаквата реакция на журито на кофти изпълненията (сигурно имат специални инструкции как да се пулят), еднаквите реакции на кандидатите като им кажат, че минават, и т.н.
Освен това има и елемент на политическа коректност - след финските финалисти имаше дебела жена в поне две от трите издания, в едното имаше чернокожа, в другото азиатец (или евентуално сами, дръпнат беше).
Гласовите данни са едно на ръка, с подходящ звукорежисьор могат да се направят чудеса:) Както някой някъде много правилно написа, това шоу е машина за пари, не за търсене на таланти. А тия "най-слабите", честно, ми напомнят, че човечеството има нужда от Спасител, ако не от друго, от простотията му.