Mar 29, 2008

Русо гладно нема

Фризьорът ми е страшно добър и скъп. Ходя при него 5-6 пъти в годината по две причини - нямам време и не мога да си го позволя. Познаваме се, откакто работеше в най-близкия до квартирата фризьорски салон и отидох при него с коса до кръста след раждането на Рада. След това си направи собствен салон, който няма табелка на вратата:) Само изключителни в професията си хора могат да разчитат на word-of-mouth marketing.

Интересно, че като си отворя устата да му правя реклама, много хора ме питат "Гей ли е?". На мен този въпрос никога не ми е хрумвал, защото никога не съм изпитвала сексуален интерес към него. Питащите, които никога не са го виждали, също не изпитват сексуален интерес към него, но очевидно изпитват интерес към стереотипа "мъж с "женска" професия е задължително обратен". Чудя се дали такива въпроси се задават за учители и шивачи. Примерно.

Независимо от професията, същият въпрос се е прокрадвал и за други необвързани мъже над 30. С риск да ме избие на феминизъм;), не е ли забележително, че за необвързаните жени над 30 рядко питаме "лесбийка ли е". По подразбиране неомъжената жена е или грозна, или проклета, или претенциозна. Нежененият мъж също може да е грозен или смотан, но първото, което им идва наум на хората е "гей ли е".

Нямам никаква идея дали фризьорът ми е гей и не ме интересува. Няма да забравя как като работех по един проект с американци, консултантът съобщи, че е гей още като се запознавахме. Честно, едвам се сдържах да му отговоря, че аз пък предпочитам позата "жената отгоре", като сме тръгнали да си говорим за секс. Да, имам известна склонност към "compartmentalization", но продължавам да мисля, че човек е първо човек, а после представител на пол и род (sex and gender). Ако някой мой приятел от кой да е пол тръгне да ми разказва за предпочитанията си, ще го изслушам, може дори аз да споделя това-онова, но с приятелите ми разговарям и за хиляди други неща. Хора, които говорят предимно за секс, са ми скучни и съм доволна, че не споделям спалнята им, която, подозирам, също е скучна.

Всъщност исках само да съобщя, че се боядисах във фантастичен рус цвят, с преливащи руси кичури, които изглеждат напълно естествено. Поръчах най-светлата руса боя, не "блондир", което е някаква страшна химия. Отне близо три часа, но резултатът си заслужаваше. Сега остава само някой да ми каже "и умната":)

4 comments:

firefox said...

bravo :)

макар че 3 часа биха ми взели здравето (веднъж се е случвало :) )

hazel said...

@ fox
tnx:)
Седенето там три часа може да се разглежда като упражнение по медитиране:)

Anonymous said...

Ама наистина ли фризьорът ти е гей? :) :) Шегичка.

hazel said...

@ astilar
Ами на 35 някъде, неженен...:P