Aug 20, 2007

Goodbye City Life

Do you still wait for your God
And the symbol of your faith?



Заглавието е песен от новия албум на Deadsoul Tribe - A Lullaby for the Devil, който е размазващ въпреки името си. :) Аз съм си мега размазана и по следните поводи:

  • Имам лека мускулна треска, която подозирам, че утре ще премине в силна мускулна треска. Вчера направихме 10-часово ходене по Витоша - от Драгалевци до Бай Кръстю - почивка за бира - оттам до Комините - после много стръмно до платото, после до Алеко. Втора почивка за бира, която аз не можах да изпия, след това надолу до Бистрица, където имало водопад, но ние май объркахме пътеката, унесени в разговор. Обичам Витоша и винаги ще я обичам, планината зарежда страхотно, а с Алекс се договорихме някой ден да тръгнем от Априлци и да изкачим връх Ботев през хижа Плевен. Хубаво е да има неща, които да карат човек да става сутрин...








  • Ходих до сервиз да ми прегледат колата преди път. Гори повече масло, отколкото трябва, но какво да се прави. Впрочем, цял месец съм ползвала градския транспорт, за да съм еколог в действие. Утре се надявам, че мускулната ми треска ще е достатъчно силна, за да не се набирам прекалено на газта. И без това надъхващата ми музика в колата я няма (Rammstein, Gamma Ray, SOAD ... тихо сега, знам, планирала съм бънджи!), пътувам сама, ако случайно се случи нещо с мен, завещавам апартамента и колата на децата, книгите на Алвин, а музиката на някой last.fm friend, с когото имаме super compatibility:D Хъм:)
  • Прекарах един час в офиса на Мтел в Sofia City Center (омг, just throw in the money, не бях ходила там) заедно с екс-а, защото номерът ми се водеше на него през последните 6 години и напоследък плащах зверски сметки. Освен сим-картата за Рада (не, няма да ви кажа номера й, даже at gunpoint:P), онези корпоративни изверги ми пробутаха още една карта, която ще чака за Мишо, когато си сменя плана евентуално пак. Eдинственият светъл лъч е новият ми телефон, който няма почти никакви излишни функции, затова пък е много красив. :) Поръчах си го по нета, когато не знаех още, че ще трябва да доплащам за ремонта, а стария ще го ползва Рада.
  • Ремонтът свърши. Или поне първата му част. Имам покрив над балкона, който обаче трябва допълнително да се хидроизолира, но това ще стане като се върна, заедно с останалата външна изолация на стената. Рада ми беше поръчала да снимам алпинистите, докато висят, а аз й обещах, че ще го види на живо. Имам и прилична дограма, която затваря терасата, но отвътре е старата мозайка и груба мазилка на стените. Важното е, че не е същата тераса, на която пушех едно време, а друга, доста по-хубава тераса, на която евентуално няма да пуша, макар че точно в момента ми се пуши като на кон:/
  • Миша ме обича! Или поне не ме мрази толкова, колкото в началото. Сега, Миша е бяла персийка с особен характер, която по стечение на обстоятелствата е от 3 седмици у нас и първите 10 дена се криеше по дупките, а аз се паникьосвах, търсех я, слизах пред входа да видя дали не е паднала (една моя котка така ме напусна, скочи от шестия етаж и отиде да търси по-добър живот). Миша вече мърка, гледа ме нежно (май), потърква се в мен, души ме и ми се качва на бюрото. Не е яко да имаш котешки косми в клавиатурата, но като цяло се търпи. Едно време бях die-hard cat person, но се промених, вече не обичам котки, а защо - не знам.
  • Запознах се с Амбър, който не обича котки, но пък успя да ни издържи с Еlle, а ние се лигавихме много:) Аплодисменти! Другия път ще си говорим за мутанти, обещавам.
  • Реших, живот и здраве, дългия уикенд в началото на септември да ходя на Смолянските езера. Ако има желаещи да дойдат с нас, да свиркат 1 седмица предварително, че да правя резервации. Също така, ако е рекъл Бог, април месец отивам за 10-ина дена в САЩ. Не може без Гранд Каньон и Юта, а ремонтът на детската стая ще почака. Това е по линия на фонда "и аз съм човек", а някога бях учителка на добре реализирани в САЩ хора:) Сега почвам да се моля да имам поръчки, за да имам пари, които да мога да спестя, за да се возя на самолет до NY. Който май също си струва един поглед.
С К. днес си мерихме... депресиите, бас държа, че моята е по-голяма:Р Съответно преодоляването й е по-трудно и после ендорфините от победата са повече. beat that:P


12 comments:

Anonymous said...

"Гори повече масло, отколкото трябва, но какво да се прави."
Да не ти пука. Стига да не е литър на 100 км ;) Питай колко ще струва ремонтът, ако знаят точно каква е причината, и си направи сметката. Като ти кажат 200-300 лева, излиза по-изгодно на всеки три месеца да си доливаш по един литър масло за пет лева.
"онези корпоративни изверги ми пробутаха още една карта, която ще чака за Мишо" - това малко не го разбрах. Ама определено не се връзва с "дори аз с високата си резистентност към промиване на мозък..." отпреди няколко дни ;)
"Не може без Гранд Каньон и Юта" - хайде бе, не може. Близо 6 милиарда души как се оправят без тях. Обаче бих искал да ги видя на живо, стига да можех :) Само че ми е трудно е да си го представя как би станало. Но ако стане, искам да отида на . А преди това искам да мина през Stratosphere tower и да се пробвам на "развлеченията". За мое голямо съжаление се оказа, че били махнали roller coaster-а от там.
"днес си мерихме... депресиите, бас държа, че моята е по-голяма" - нали уж физическата активност помагала човек да се чувства по-добре? Не бих могъл да знам, ама така съм чел ;)

P.S. Мислех, че е хитро, че мога да си пиша името в заглавната част на коментара. Но понеже предпочитам да го пиша с главна буква, а явно по този въпрос мненията ни с blogger.com се разминават, се връщам към стария вариант. Сигурно съм им накривил шапката :)

hazel said...

@ Боян
Купуваш си сим карта с предплатени минути и вътре задължително има втора. Да не се чудиш после защо имат толкова абонати:)
За маслото - да, така правя. Доливам.
За депресията - представяш ли си колко съм зле, че да ми се налага да ходя 10 часа:Р
За името - няма проблем. Ти си човекът с руския;)

hazel said...

@ Боян
Сега видях линка!
Аааа! И аз ще ида на кулата.Мерси за идеята;)

Anonymous said...

Ъ-ъ, под "стария вариант" имах предвид да си пиша името отдолу. Че с това "човекът с руския" много ме стресна тогава ;).
Сега виждам, че линковете, които съм дал, пак са се омазали - първият практически не се забелязва. Явно има някакъв странен бъг, ако се редактира след предварителен преглед. Все едно...

nousha said...

Дългият уикенд - имаш предвид 6-9 ? На мен ми се ходи, но сигурно ще съм дежурна четвъртък и петък и само събота и неделя ще мога. Ако дадеш малко подробности, ще е добре :)

Amber said...

Срамота, големия уикенд ще има Булгакон. Къде точно да отида, а?

Ето инфото за Булгакона:

Булгакон 2007 ще се проведе в хотел "Копривки", на 36 км от Пловдив, в Родопите, недалеч от хижа "Здравец" /за ориентир/. Председателят на пловдивския клуб "Соларис" ще даде линк за повече информация за хотела и условията. Важното е, че условията са много добри, природата е прекрасна, а най-скъпата нощувка е 13.50 лв с отстъпката за "количество". Хотелът побира спокойно 100 души, ако сме повече - има къде да се спи.
Програмата ще бъде оповестена допълнително.
1. Почивните дни са 6, 7, 8 и 9 септември. Предлагам мероприятията да са на 7, 8 и 9 септември, а който иска - може да отиде още на 06.09


Това с мисълта, че бих отишъл и на двете места, а сега трябва да избирам.

nousha said...

Ох, бях забравила за Булгакона... Хм... Но сигурно няма да дават с кучета. А от толкова много време не съм се виждала с хората...

Amber said...

Нима ти си ходила тази сбирка по-рано? А куче пък защо? На морето беше ли с теб? :)

nousha said...

Е, ходила съм, имаше един в Пазарджик преди време, както и по регионалните фестове съм минавала, познавам се с някои от хората. Куче - защото гледам да я взимам колкото може по-често. И да, на море ходим с нея - когато е възможно. :)

Amber said...

В Пазарджик? Е, значи си наясно с цялата мизерия на един Булгакон. Изборът е вече лесен за теб :)

nousha said...

Хе-хе. А защо за теб да е по-труден тогава? Пазарджик е чудесен град, а нещата около обществото на фантастите у нас са ми ясни. Чакай да видя програмата - ще се радвам да видя Дилян, примерно. И ще е много забавно когато започнат дискусиите по тема клубните сбирки. Ще видим. Важното е да се изнеса нейде от София.

Amber said...

Ами аз съм от Пазарджик. А понякога стават големи свинщини на тези Булгакони, ходил съм достатъчно, за да съм ги видял повечето :)

Бат Дилян е друга работа, но и него трябва да го ръчка човек, иначе може пак два дена да отминат в безцелно брулене на карти :)

Все пак май се очертава десант на по-млади муцуни, може би има надежда за тази година :)