Aug 17, 2007

The Citron-Breasted Fair One

Even now
My sole concern the slipping of her vests,
Her little breasts the life beyond this life

В блога на mynik намерих връзка към този сайт за гърди, по-точно към галерията от снимки на нормални женски гърди. В сайта има информация за табутата, свързани с женски гърди, за мъжкото отношение към гърдите, подробности за кърменето, за силиконовия холокост, изобщо, полезно и интересно.

Само да вметна, че съм кърмила двете си деца по 11 месеца и че в 1-2 момента от живота си обмислях опцията силикон. Да, дори аз с високата си резистентност към промиване на мозък... После реших, че си изглеждам достатъчно добре и така:) Надявам някой ден дъщеря ми да не сметне, че е здравословно да си слагаш силикон на гърдите, пък и на други места. Миналата седмица ми се мярна някакво женско списание, в което прочетох интервю с жена-естетичен хирург, която говореше за поставяне на силиконови импланти като за нормална интервенция.

Което пак ме връща към моята любима тема за размисъл относно нормалността. А, и да не забравяме този важен линк.


4 comments:

alvin said...

Ами, хаз, преди 100 години по същия начин са гледали на бръсненето на краката.
Процедурата става все по-масова, стандартна и достъпна. Нормално е да се увеличават клиентите.

hazel said...

@ алвин
Благодаря за откровеността. Видя ли галерията с "нормални" гърди? Естествени такива?
Силиконът, солните импланти и сякви други неща могат да доведат до рак на гърдата. Е да, може и да не доведат. Някои пушачи живеят до 80 години...

Anonymous said...

Е, не, тоя sloganizer е убийствен! Над този пост беше изтипосал фразата "Feel it - Hazel!"
Иначе не съм много съгласен с Алвин. Има съществена разлика между бръснене, татуиране, пиърсинг и хирургически намеси, ако ги подредим по възходящ ред на инвазивност.
Всъщност бях още по-несъгласен, ама се сетих за разните народи, които си удължават шията, пробиват си ушите и ги удължават до раменете или пък си вкарват десетинасантиметрови глинени чинийки в долната устна.

Боян

Anonymous said...

Абе то и със силикона е като с всяко друго нещо - ако се направи качествено, е ок, ако се оплеска или се ползват кофти технологии или е некадърно направено - рисковете са големи.

Аз лично не бих си сложила силикон, щото не ща големи цици. Но бих се подложила на процедура от типа на лифтинг, с опъване на кожата и пр, за да си оправят малко формата. Някой ден. Като спра окончателно да раждам. Евентуално.