Sep 21, 2006

Thief In Da House

Нали помните онзи момент от Бриджит Джоунс 2, когато тя каза нещо като: Писна ми да ми се случват само кофти неща, крайно време е да ми се случи нещо хубаво. След което я арестуваха азиатските полицаи:)

Е, аз си казах нещо подобно тази сутрин и на обяд детегледачката ми се обади, че на връщане от училище е сварила отключено и със следи от обир. Следите от обир, чувала съм от очевидци, са извадени чекмеджета и нахвърляни вещи. Спорно е дали сутринта съм оставила отключено или не, но както ми обясни Икю, брава като моята се отваря много лесно, а аз не слагам резето като съм в София. Дам, имаме метална врата, която слава Богу не е разбита, защото това вече щеше да разбие сърцето ми, не за друго, ми трябваше да ходя и при ключар. И все пак обирът е станал посред бял ден една седмица след като съм почнала да ходя на работа извън къщи и съм взела нова детегледачка. И от интернет доставчика снощи ми се обадиха пак, да проверят дали съм изпълнила указанията;) Мakes you think, but I will not!:) Down with paranoia:D

На полицията, разбира се, не се обадих. В асансьора срещнах съседка, която каза, че също са я обирали и когато извикала полиция, те я посъветвали да обиколи заложните къщи, а също така й поискали документ, че е собственик на откраднатото злато. Аз такъв документ нямам, нито пък имам желание да ходя по заложни къщи. Освен това комуникирането с полицаи изобщо не ми е сред любимите занимания. Не стига, че са ми влизали чужди хора в дома, ами и още чужди хора да викам... не, не. Ще спестя малко пари на данъкоплатеца и няма да занимавам полицията с petty theft, а също така ще си запазя част от нервите, които ми трябват, ама много.

В чест на гореспоменатата Бриджит Джоунс, ще дам кратък списък на липсващите вещи.

1. Венчална халка - 1 (и без това не ми трябва вече).
2.Пръстен с камък, подарък от екс-свекървата - 1. (вж по-горе).
3. Златни обеци, подарък от мама - 1 чифт.
4. Дигитален фотоапарат, подарък от Алвин - единственото, за което ми стана жал.

Всъщност, стана ми жал и за крадците. Казах на Рада, че това, че са ни обрали, е лошо, но сигурно е още по-лошо ти да си обирджията. Особено в дом като моя, в който няма нищо кой знае какво за крадене. Нали компютърът, усилвателят и тонколоните са тук:) А пък Рада каза нещо, от което почти се разплаках:

"Мамо, аз съм твоето злато".

Тук мислех да изнеса проповед как не бива да се привързваме към тленни неща, но няма. Смятайте, че съм я изнесла, на фона на John Williams - Imperial Attack.

8 comments:

Anonymous said...

Wow! Без коментар! Радвам се, е всичко е прежалимо и не е чак толкова ужасно

:(((((

ей такива неща ме оставят без думи пред калта в живота..

Лалее

alvin said...

Ще има възмездие, хаз! Може да крадат халки, телевизори и булки, обаче мой подарък да свият?!

Ти си нещо в серия, все странни неща около теб :/

Anonymous said...

Най-големите богатства на света са биологичните - казал го е самият Арал Воркосиган. Така че майната му на златото... За пореден път се възхищавам на мирогледа и силата ти!

И така, животът дава следния урок: купуваш евтини бижута, за предпочитане имитация на злато (макар, че знам ли, крадците може и да ги познават) и ги слагаш в кутия за бижута на стандартно и видно място - в спалнята, хола или де да знам къде ги слагат хората. Идеята е, че крадецът влиза, вижда лесна плячка и си излиза без много поражения.

М.

hazel said...

@ all
tnx for your compassion folks

@M
Забравих да напиша, че са оставили едно златно кръстче на синджирче. Имаме си работа с богобоязливи крадци!
FTW:)

Anonymous said...

Много съжалявам за това, което се е случило! :/
Отвратително е да чувстваш присъствието на зложелатели в дома си. Омърсено, някак.
Направи си някакъв ритуал за освещаване на дома / или пречистване, или нещо от този сорт. Може да ти помогне да изгониш по-бързо идеята за нахълтването.
Лошо за фотоапарата, но си минала добре - бързали са. Представи си ако бяха вдигнали компа!
С други думи, късмет имаш - трябва да се благодари :) Както и че не сте си били вкъщи по това време.

Anonymous said...

И мен много ме трогна репликата на Рада.
А случката е просто отвратителна :(((
Все пак не мога да си представя, че е станало случайно.

Anonymous said...

This sucks big time... I oshte poveche che te razbiram napulno za policiata. Tva e the saddest thing - ne samo te obirat, a si bezsilen da zashtitish sobstvenostta i chestta na doma si. Niama da se vurna v BG... Kudos za tvoia amazingly bodur attitude amidst a pretty shitty situation.

hazel said...

@ elle
Even the attitude has a price:)
Anyway, it's not where you are, it's who you are, didn't I teach you that;)
C.S.Lewis said somewhere that it's useless to pretend we want justice for it's own sake, totally neglecting the fact that we are the owners of the house that has been broken into.

It's the good old revenge we want, and I don't want to revenge. Not some pathetic burglar, anyway.