Sep 14, 2007

The White Swan

leave I must now with haste
me who tires of quiet life




Снимка на бюрото в класически ексхибиционистичен стил. Виждат се пресниман учебник по фински, тетрадка по фински (писането на ръка развивало съвсем различни мозъчни центрове от писането на клавиатура, казват, има голяма вероятност да са прави), ветрилото ми от Китай (пак благодаря), петна от кафе (аз титан ли съм на умствения труд, или кво?) и загатнати чаша и монитор.

И, разбира се, албумът на Аморфис - Silent Waters. Вчера ми го донесоха от Wizard - цената на доставката е по-ниска от автобусен билет до центъра и обратно. Беше ме страх да го отворя:) Има си арт книжка с текстове и инфо, почувствах се истински фен. Част от инфото беше, че текстовете им се пишат на фински от човек на име Pekka Kainulainen, a са преведени от друг, на име Еrkki Virta. И двете имена са мъжки;) Лого дизайнът пък е дело на жена с името Viara Pentchev, от български произход, но иначе е канадка.

Миналото време (imperfekti) на фински се образува много трудно. Имам страшно много работа, която не върша, но отивам да си взема колата от сервиз и да купя два букета за утре - за госпожата в училище и за госпожата по пиано. А днес се смях (зловещо) на следната новина:

Издал съм заповед в колко часа, с какви символи и ритуали да се открие новата учебна година, а директорите, които не я изпълнят, ще носят отговорност, заяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев.


Ще докладвам утре:D

3 comments:

Bla said...

Хайде де - чакаме доклад. :)

hazel said...

хаха, ей сега. ама той е крайно субективен:)

nousha said...

Какво ти разправях аз за купуването на оригинални дискове :) Чак ме е срам да кажа колко платих за последния пазар, който току-що пристигна, но пък съм доволна. То е малко като с книгата, друг "вкус" има, когато е осезаемо...