Sep 12, 2007

10 at ten

То стана 11, но ето десет неща в стил "мило дневниче", което при мен е стил "утре имам ъъъм краен срок (тва за Амбър;) и не ми се работи, затова пиша дълъг пост".

  • Вече две нощи спя на матрака в спалнята. По принцип обичам ниски легла, оставят много пространство и e прекрасно да се излежаваш на матрак върху дървена рамка. От няколко месеца насам у нас има разместване и матракът от хола е в спалнята, както си му е редът. Друг е въпросът, че аз не спях там и онази стая се беше превърнала в склад за дрехи и прах, но сега я изчистих и подредих и става. Трети е въпросът, че сънувам кошмари и двете вечери, но това е защото спя до 10 сутринта. Децата си правят закуска сами и се забавляват без мен. Рай!
  • Вчера обикалях центъра с децата. Ходихме до банка - ужасно обслужване, после до билетния център да си купим билети за Аморфис, но още нямаше, та си купих за Helloween и Gamma Ray. Чух, че изпълнявали заедно стари парчета, ще видим...
  • В поликлиниката видях незабравима гледка - татко с три деца, ама ситни, та ситни. Най-голямото беше колкото Миш или по-малко, средното на 2 или по-малко, а третото - откровено бебе в кенгуру. Бащата сложи двете по-големи да седнат на пейката, сложи малкото в количката и под възхитените погледи на останалите чакащи, зачака ред. Когато излязох с моите, вече го нямаше. :) И аз съм събирала такива възхитени погледи като съм возила бебето на брат ми с количка, плюс моите ремаркета. Абе три е перфектната бройка, верно ти идва нанагорно, докато са малки, но после наградата си заслужава. Като във всеки труден куест впрочем.
  • Минахме през градинката на НДК, където си отглеждах първото дете. Показах на Рада къде се е пързаляла на 1 година - адски е високо, трябва да сме били луди, че да я пускаме. Те веднага се покатериха на камъните на алпинеумчето, а аз само пищях отдолу "Внимавай! Да не паднеш! Ужас!" и открих, че съчувствам на майка ми за трите години, през които съм скачала от самолет. Е, аз първите няколко месеца ходех тайно, но какво може да се очаква от безотговорен пубер, пристрастен към адреналина. Сега заслужавам генът да се прояви и в тях...
  • Видях Ентропията и Ада в едно
Това е едно заведение в паркчето на НДК, където понякога ходех. Дали виртуалният аналог на реалността, познат също като "спомени", изглежда подобно? Страшно се депресирах от тази гледка, не само от икономическото недомислие.
  • Водих децата в Уго, опитаха броколи с кашкавал и филе и ги одобриха. Ще закупя броколи веднага щом си взема колата от сервиза и ще сготвя същото. В тази връзка, мили читатели от мъжки пол, не вземайте твърде сериозно анкетата горе вдясно, но гласувайте в нея. Поводът да я пусна, освен че тази нова функция на блогър излезе от бета, е един спор с К., за който ще разкажа като изтече срокът на анкетата. Не очаквайте рецепта с броколи:D
  • Да, колата ми е на сервиз, още нямам външна изолация и септември за пръв път не ме радва, иначе принципно ми е вторият любим месец след април. Обичам смяната на сезоните в посока зима-пролет и лято-есен. Обикновено през септември енергията ми е много висока и се заемам с хиляди неща, които към Коледа вече ми натежават. Този септември обаче не е така. А онзи ден е бил световният ден за предотвратяване на самоубийства.
  • Днес пък в Уляновск (на кого ли е кръстен този град;) е Ден на зачатието и хората работят до 12 часа. Идеята е на деня на Русия, 12 юни, да се родят много бебета, които да получат награди. Забава да става...
  • След двегодишна употреба предишната раница за училище на Рада се е поскъсала. Тя си е харесала една, която струва 85 лева. Засега съм решила да ходя на борсата на "София прес" и да потърся същата за 10 лева по-малко. Ако упражнението не успее, ме чака труден разговор.
  • Михаил в "Уго" вчера: "Харесвам сервитьорката". Аз: "И тя те харесва." И не, не е фройдистка параноя. Моят син има Онова Излъчване (tm), по което жените, независимо от възраст и вкус, си падат зверски. Имаше го отпреди да проходи. Хем е сладък и безопасен, хем е пич. А още миналата година впрочем той ми обяви, че като порасне и стане татко, ще се ожени за Мина. Вече знам какво е в живота на любимия ти син да се появи Друга Жена (тм).
  • Поръчах си онлайн Silent Waters на Amorphis, плюс един албум на Communic, който беше на промоция. Не болеше, но това е сигурно защото още чакам куриера. A small step for the music industry, a giant leap for me. :)

20 comments:

Anonymous said...

Относно анкетата. Вече съм дълбоко убеден, че отговорът на въпроса зависи от възрастта. В зависимост от количеството тестостерон у мъжа в интервала 0-z години (нали няма нужда да обяснявам какво ще е z, последната буква от латинската азбука) се наблюдава постепенно изместване на приоритетите. Ядене -> секс -> секс, евентуално може и ядене -> секс и ядене -> ядене и секс -> ядене, пък евентуално може и секс -> ядене.
И съответно отговорът зависи от възрастта на отговарящия и това, за колко напред му трябва perfect woman.
Тъй че рекламата
http://carcino.gen.nz/images/image.phpi/64907d7a/wonderba.jpg
е много яка, ама до някаква възраст.

Боян

hazel said...

@ Боян
ахаха, a picture IS worth a thousand polls;)
аз обсъдих анкетата с френд математик -статистик, не е като да не съм направила рисърч, ама нямаше как да включим възрастта в анкетата, но за удобство съм приела, че всички читатели тук са под 40;)

иначе, напълно съм наясно колко е важно готвенето, мерси:Р "боса и бременна до печката" е идеалът на доста мъже в 21 век, атавизъм ли е, що ли, не знам. искам поне 20 отговора до края на срока и тогава ще правим обобщението.

офф. знаех си, че никой няма да коментира първото ми законно купуване на музика. касетите и сд-тата, които имам, гаранция са пиратски.

Anonymous said...

Ама плочите не са били пиратски ;)
Купувала си плочи, нали?
И как да не се сетя за вица (има го в много варианти и на различни езици, този излезе пръв в google на български):
Сталин и Хитлер стоят в една палатка и чертаят нещо на картата на света. Заблуден турист ги среща и пита:
- А! Ама вие какво правите тук?!
- Правим планове за нова световна война.
- И какви са вашите планове?!
- Ще убием 3 милиона евреи и 5 камили - спокойно обяснява Хитлер
- А защо 5 камили?
- Е, видя ли, бе?! - обръща се Хитлер към Сталин - Видя ли че никой няма да пита за евреите?


Боян

hazel said...

да де, купувала съм. 4 лв за плоча и 8 лв за двоен албум си бяха много пари. а имах една вносна плоча на бийтълс, за която бях дала 20! и унисон касети съм купувала, но те май не били истински, макар че така изглеждаха.
истината е, че предпочитам да си купя даунлоуд, щото сега на сд-тата трябва да им бърша прах...

lady Marian said...

enjoys both не е ли правилният отговор? ;-)


Само за протокола по отношение на Друга Жена (ТМ), Емил първо искаше да се ожени за Цвети, после за Радостинка, после се появи една друга, дето не й запомних името. Най-интересното е, че ме питаше дали ще му дойда на сватбата :-D

hazel said...

@lady
малиии къв е полигамен твоят:Р серийно моногамен де;)
не знам, аз не съм ходила на детска градина и явно съм обречена да бъда задръстена цял живот:)
за анкетата: да, това е правилният отговор и съвършената жена. също така е хубаво да е умна, фертилна и да мълчи, които бяха другите три отговора, преди да модна анкетата:)

lady Marian said...

Циклично моногамен, мисля че му казват.

Колкото до анкетата - интересна гледна точка изказа един колега. Зависи за какво я взимаш. Ако трябва да избираш между една жена, която обича да прави свирки и една, която обича да готви, ако ти трявба любовница, ще вземеш тази със свирките, ако ти трябва съпруга, ще вземеш тази,която може да готви (щото може и някой друг да ти прави свирки, но ен може някой друг да ти готви). Освен това тази, която готви, ще готви и на децата ти, а тази, която прави свирки, няма да прави свирки на децата ти (да се надяваме.

Та така, всичко е относително, както са казали много мъдри хора много пъти ;-)

Аз продължавам да съм на мнение, че колкото повече, толкова повече :-)

hazel said...

хаха, колегата да дойде да гласува:)

сетих се за онзи стар лаф, отпреди интернета, за идеалната жена:
домакиня в кухнята, курва в леглото и дама в обществото.
скромно, нали:)

lady Marian said...

Баси, ако не беше тая глупост с обществото, можех да съм идеалната жена! :-D

Anonymous said...

Хахаха, до момента гласуването е много показателно :)))

Иначе на мен ми хареса това за децата, дето ще се натискат да са родени на 12-ти юни. Само така!

Иначе да се върнем на анкетата. Наистина не мога да си представя някой да слага готвенето на кантар със секса!
Може би просто съм от поколението, което е загубило възможността да вижда в готвенето някаква предпоставка, която да те свързва интимно с другия и затова не го разбирам като качество на "идеалната жена". Все едно да отдаваш такава основна важност на това дали носи светли или тъмни чорапи.

gimli

hazel said...

ха, не съм ти отговорила на правилното място.
@ gimli
Long time no see! За анкетата - аз не съм изненадана от резултатите засега.
Мога да направя алтернативна анкета към жените, да ги питам какви мислят те, че ще са резултатите от анкетата на мъжете;)
А между храненето и секса има връзка - винаги е имало:)
ПП. Това ще го отбележа в обобщението, но да кажа колко се кефя на графиката на изместването от Боян!

Anonymous said...

От четиримата мъже, които питах, само един предпочете свирките. Споменах този факт пред един от другите тримаи той каза: "Това е, защото много убедително можем да лъжем" :-D

Коментар от същият : "Сега, като се замисля, аз да си готвя сам мога, ама свирки за съжаление не мога сам"

Честно казано много ми легна на сърцето тази анкета и то не толкова с конкретните отговори и статистиката, колкото с причините на един или друг мъж да избере един или друг отговор :-)

hazel said...

@ lady
ама прати ги тука да гласуват де!:)
и мене ме кефят умопостроенията кое би накарало мъжа да предпочете едното пред другото:)

един мой френд питал шефа си и той казал: аз обичам да готвя!;)

иначе сериозно, пак да подчертая, че тук всъщност ключовата дума е "кефи се". не се брои, ако прави едно от двете неща насила. изясни тва с четиримата и постни фийдбек.
:)

Anonymous said...

Хейз, има и един друг момент. Тя хубаво се кефи, но дали го прави добре? Сещаш се, може адски много да обича да прави свирки, но да ги прави много некачествено, със зъби и други такива. Или да обича да готви, ама от буламачите й нищо да не става ;-)

hazel said...

Лейди, права си, теоретично е възможно, но по моите наблюдения човек обича да прави каквото му се удава. А дори да не му се удава в началото - с достатъчно практика, още повече ако е с мерак, се получава добър резултат.
То е като ъъъм, шофирането? Инструкторът ми беше казал, че с мен ще се пенсионира, пък аз съм приличен шофьор, пу, да не са ми уроки, защото обичах много да карам.

Спойлър - едно от нещата, които тества анкетата при мъжете (ако забележат ключовата дума), е доколко им пука за липсата на кеф у жената, при наличие на кеф у самите тях.
:)

k.minov said...

mmmm, kak da markiram i dvata otgovora? :P

hazel said...

@ k.minov
няма пълно щастие:Р

Anonymous said...

85 лв раница?? Леле майко.

- W.

hazel said...

@ W.
Муахаха:)

Преди две години като тръгвахме в предучилищна, купих раница за 18 лв, беше единствената за толкова пари, другите варираха между 30 и 50. Сега най-евтината е 29, доста е грозна и, най-важното, не е с уич ли, уинкс ли, некъв money sink там, дето е role model за бъдещите плеймейтки.

Сега, има и по 50 - най-вероятно ще се спрем на този компромисен вариант, ще видим. Но, както ще разбереш в момента, в който синът ти проговори (жив и здрав), налице е изкушението на родителя да купиш исканото от детето и да го зарадваш. По-лесно и по-малко времеемко от приказките и обясненията "защо няма". "Няма пари" е най-кратко, но аз гледам да го използвам максимално рядко.

И понеже се отплеснах така или иначе, има разни раници за 85 лв - има една ТОТАЛНО непрактична, покрита с подобие на светлорозов сатен, но иначе фаща окото, като си на 8. Предполагам. За нея говорих 10 минути колко е непрактична от гледна точка на мръсотията в училище и немарливостта на самата Рада.

Anonymous said...

Как (и кога) се отказва на дете е тема, която ми е интересна още отпреди да се появи детето, на което, живот и здраве, ще отказвам.
Наскоро получих нагледен урок от едни старши родители. Момиченцето (около 5 год.) искаше въртележка (ветропоказателче). Пратиха го да попита колко струва и да се върне да каже. Оказа се 2 лв. Отказаха с мотива, че 2 лв е твърде висока цена точно за такава въртележка и леличката иска да го излъже, за да му вземе много пари за нещо, което не струва толкова.
Обяснението не проработи веднага, но много ме впечатли с изобретателността си. Праща проблема в съвсем друго поле.
Ъмм, това, което накрая май сработи, беше - "Добре, ще го купим, но ще вземем парите от твойта касичка." Детето категорично отказа. Майката заяви, че и от нейната касичка не иска да взимат :) Това обезоръжи детето и след като не измисли никакъв логичен отговор, то само помрънка още малко и прекрати съпротивата.
Направо се възхитих.

- W.