Apr 28, 2013

These Are the Days of Our Lives


или Лондон, 20 години по-късно.

Отначало ме беше страх. Сама с две деца в непознат милионен град, настаняване от airbnb.com, който бях пробвала, но за пръв път се регистрирах и общувах с домакина ми по интернет, полетите бяха с Ryanair вечер и рано сутрин, а трябваше да правим връзка с влак от летището до града. Изобщо, поводи за притеснение - бол.

Всичко мина добре. Домакинът Кай беше много любезен и услужлив, а апартаментът беше приказен, дори по-хубав, отколкото на снимките. На отиване взехме такси от Liverpool Street station (черно лондонско такси), но на връщане вече знаехме пътя и си го извървяхме за 15-20 минути, въпреки ранния час. Страхът се уталожи и на мястото му дойде ако не еуфория, то поне тихо доволство, редувано с вълнение почти като дете или млад човек.

Едноседмичната ни програма беше сравнително гъвкава и ще я приложа за поколенията:)

Петък вечер - пристигане към 10 вечерта, дъжд и студ. Апартаментът ни беше до Aldgate East, тоест в East End, с изглед към Краставичката.

Събота - Лондонското око и аквариума Sea Life. Бях купила комбиниран билет по интернет. Лошият късмет беше, че валя сняг, а хубавия - всичко останало. Аквариумът е прекрасен, ще повторим другия път.


Неделя - английска закуска във френска закусвалня в East End и пазаруване на Spitalfields Market, препоръчан ни от домакина, после се оказа, че го има в пътеводителя. Лек дъжд и студ, купих си ръкавици, че бях забравила моите. На връщане минахме по Brick Lane, известна с това, че в нея няма нищо английско и така си е. Мултикулти до дупка, бял човек не видяхме:) Отсега нататък така ще е, да свикваме.

Понеделник - Британски музей. Видяхме залите за Древен Египет, Рим и Месопотамия.

Вторник - обяд със стар приятел и после the London Dungeon. Децата умряха от кеф, даже имаме снимка как ми секат главата.

Сряда - Природонаучния музей. Умориха се много и дума не стана да ходим и в Научния музей до него. Но минахме през Хайд парк, което въпреки студа беше приятно.Четвъртък - разходка до Бъкингамския дворец и конната стража, обяд със стар приятел и после разходка до Ковънт Гардън и Сохо. Второ пазаруване за Рада.

Петък - Tower of London. Най-после хубав ден!


Събота сутрин - полет обратно към Люкс.

Обикалянето с деца е много по-малко, отколкото обикновено за мен, следобед се прибирахме и гледахме телевизия. Пазарувахме от Теско и закусвахме и вечеряхме вкъщи. Другия път пак в същия апартамент, казаха децата.

Миналия уикенд гледахме мюзикъла We will rock you. През май ще идва в София, препоръчвам. 
Мишо: "Това е най-хубавият концерт, на който съм бил!"
Рада: "Защо досега не съм била фен на Куин?"

И цяла седмица у нас се слуша Куин! Мишо научи наизуст текста на We will rock you, а Рада се изуми, че актьорът в главната роля на тийнейджъра всъщност е на 43. Who wants to live forever?

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.