Jun 20, 2009

Life Foreclosed

Sing, and the hills will answer;
Sigh, it is lost on the air.

Промяна в статуса. В края на юни Тати заминава за чужбина с новото си семейство, а ние оставаме тук. Съобщиха ни го през март. Децата не могат да го осъзнаят добре, аз вече почти успях - все пак изчезват хубавите ми работещо-мързеливи недели. Съдбата отново има особено чувство за хумор - те отиват да живеят в Лондон.

Известно време ми беше тъжно, задето покрай мен и децата се превръщат в нищо неозначаващо минало и се страхувах, че няма да се справим. Сега си мисля, че нямаме избор и ще се справим - нека сме живи и здрави, останалото ще се нареди. Рада скоро навлиза в пубертета и ще й липсва строгата мъжка ръка във възпитанието, а Мишо от малък проявява признаци на разглезено мамино синче, които трябва да се озаптяват. Аз ще продължавам да съм едновременно и доброто, и лошото ченге, пък дано не развия шизофрения:)

Всеки има право да търси щастието си. Не му се сърдя за взетото решение, само ми е мъчно, че се получи така. Всеки има право на още един шанс и понякога начинът да успееш втория път е да изтриеш първия път. Той не можа да включи децата в настоящия си живот, няма лошо, много мъже не успяват. Просто както винаги аз очаквах твърде много и си въобразявах, че сме избягали от стереотипа. Е, не сме.

На всичко отгоре изчезна Миша и липсите в живота ни нараснаха експоненциално. Обещах да взема ново коте наесен, отивам на фест в Каварна, а после с децата в Ахтопол. Ще я караме някакси, даже може би страхотно.


9 comments:

Мария said...

Не те познавам лично, но си мисля, че си боец и че да, ще я карате някак си и ще е страхотно! Поздрави :)))

alvin said...

Ще ми разкажеш всичко на по бира в средата на седмицата, нали? :]

lyd said...

Хаз, сигурно не е най-утешителното, но моето дете си отрасна без строга мъжка ръка, а мен не ме бива за ченге, така че не се опитвай да бъдеш и майка и баща :) Децата могат и без двете, а това може да е страхотно :)

Kopo said...

Ще се справиш. Вервам в теб! ;-)
Бира в Каварна?

hazel said...

@ kopo
И миди:)

Kopo said...

Договорихме се!

Anonymous said...

Хей, Хейзъл...

Познат ми е този статус. Не е лесно да си единствен родител, най-малкото защото нямаш право да се разболееш, да отсъстваш няколко дни, да не си в настроение... И защото децата усещат раздялата. Но разстоянията сега не са толкова големи и понякога един родител започва да усеща връзката по-добре, когато се отдалечи физически.

Maya M said...

И аз вярвам в теб и желая всичко най-хубаво на теб и децата!

Anonymous said...

И аз не те познавам, но мисля че ще се справиш. Защо казваш обаче "строга мъжка ръка", аз лично не съм съгласна, че мъжете трябва да са отговорни за дисциплината, пък и много български татковци хал хабер си нямат от възпитание. Така че смело напред и всичко най-хубаво от мен!

Минувач